Gebruikersrichtlijnen

Lees hier de gebruiksregels van dit forum.

Moderators: DylanZW, Hillywood, Ro1967

Gebruikersavatar
admin
Site Admin
Berichten: 26
Lid geworden op: 18 dec 2006, 20:48
Contacteer:

Gebruikersrichtlijnen

Bericht door admin »

Voor de forumregels verwijzen wij u naar de knop "regels" tussen "Faq" en "Zoeken" bovenin het forum. Je kan ook hier klikken.

Gebruikers richtlijnen (User Policy)

Waarom gebruikers richtlijnen en wat is het?
Op ons Shadow Motorclub-Forum is veel toegestaan maar niet alles, daarom behouden wij ons het recht voor om topics te verwijderen of te sluiten die de goede naam van de Shadow Motorclub in diskrediet kunnen brengen.

Hieronder een (niet limitatieve) opsomming van zaken die niet toegestaan zijn evenals een aantal richtlijnen. Indien zaken buiten deze categorieen vallen en niet gewenst zijn, is het aan de moderators om te bepalen of dit wel of niet is toegestaan.

Als je het niet eens bent met een beslissing, dan kun je het ForumTeam daarvan op de hoogte stellen door een PB te sturen naar de Site Admin. Het ForumTeam heeft in dit geval altijd het laatste woord.

Ongewenst gedrag & forumrichtlijnen
Andere zaken die van belang zijn wanneer je deelneemt aan de discussies op het Shadow Motorclub-Forum:

De zoekfunctie
Het forum beschikt over een uitgebreide zoekfunctie: bovenaan je scherm zie je (naast de FAQ) het knopje Zoeken. Veel vragen zijn al vaker gesteld op dit forum dus voordat je zelf een topic met een vraag post is het zinvol eerst eens deze zoekfunctie te gebruiken. De kans is namelijk groot dat je via deze weg een antwoord op je vraag vindt. De zoekfunctie is er niet voor niets, gebruik hem dus ook!

Meerdere reacties achter elkaar in één topic posten
Denk hierbij aan als je bijvoorbeeld meerdere mensen wilt quoten, het is dan gewenst dat je al die quotes in één reactie zet en niet verspreid over meerdere posts. Per ongeluk dubbelposten kan altijd gebeuren, maar probeer het te voorkomen door niet direct meerdere keren op de Post knop te drukken.

Crossposten
Het is niet toegestaan om hetzelfde topic in meerdere fora aan te maken. Als je bijvoorbeeld een motor te koop hebt staan, dan is het niet de bedoeling dat je dit zowel in het te koop-forum als in het gezocht-forum post. Hou het bij één (het juiste) forum! Bij constatering van crossposten zullen alle, behalve één, topics (die in het juiste forum staat) verwijderd worden.

HOOFDLETTERGEBRUIK
Het is een algemeen erkende internet etiquette dat Hoofdlettergebruik als Schreeuwen wordt begrepen, dit valt onder ongewenst gedrag, probeer dit dus te voorkomen.

Off-topic reacties posten
Probeer je reacties zoveel mogelijk ontopic te houden, hou je bij het onderwerp dus. Zo nu en dan een grappige reactie tussendoor is geen probleem, maar verziek er geen topics mee aub. Als een moderator waarschuwt om bij het topic te blijven, wees dan zo beleefd om dit ook te doen. Dit komt het topic alleen maar ten goede.

Voor onderwerpen die niet gelijk thuis horen in de andere fora, zoals gezelligheid en andere praat is er ruimte in het Shadow-babbel-forum. Uiteraard gelden hier eveneens de eerder genoemde regels m.b.t. discriminatie, commercie, etc. Let wel het is een Shadow-babbel-forum dus liefst motor cq motorclubs gerelateerde onderwerpen

Duidelijke titels
Als je een topic post, zorg dan voor een duidelijke titel. Deze moet bij voorkeur de vraag of inhoud van het topic kort omschrijven. Een titel als "Check dit!" is dus niet de bedoeling. Duidelijke topictitels zorgen er ook voor dat later oude topics makkelijker terug te vinden zijn door middel van de zoekfunctie.

Klonen
Het is absoluut niet toegestaan om meerdere accounts aan te vragen op het Shadow-Forum. Ook is het niet de bedoeling om één account met meerdere mensen te gebruiken. Als je om wat voor reden niet meer in staat bent om je account te gebruiken, stel dan de forumbeheerder daarvan op de hoogte. Die kan je wachtwoord opnieuw aanvragen of wellicht helpen eventuele andere problemen op te lossen.

Als je geregistreerd bent maar toch niet tevreden bent over je naam op het forum, dan is het mogelijk een éénmalige "nicknamechange" door te laten voeren. Neem daarvoor contact op met de Site Admin.

Smiliegebruik
Smilies zijn leuk en vaak ook nuttig om emoties weer te geven, iets wat vrij lastig gaat via een medium als het Internet. Gebruik ze echter wel met mate, 10 smilies achterelkaar is nergens goed voor overdrijf dus niet. Wees je bewust dat het gebruiken van een verkeerde smilie kan leiden tot misverstanden bezint dus eer ge begint.

Topics omhoog schoppen
Als je een tijdje geen reacties krijgt in een net gepost topic zakt het topic al snel in de lijst met topics. Een populaire methode om je topic weer onder aandacht te brengen is er zelf een post inzetten zodat het topic weer stijgt, dit heet ook wel het topic omhoog schoppen. Het wordt pas gedoogd nadat je topic niet meer in de Actieve onderwerpenlijst staat, en als dit met mate gebeurt. Doe het alleen als je denkt dat het zinvol is. We vertrouwen hierbij op je gezonde verstand. Let hier aub. op.

Indien het ForumTeam overtreding van deze regels constateert, behoudt het ForumTeam zich voor om gepaste stappen te ondernemen.
Bij herhaling en opzettelijk misbruik zal het ForumTeam hiervan melding maken bij het bestuur van de Shadow Motorclub. Het bestuur van de Shadow Motorclub zal op grond daarvan stappen ondernemen, op basis waarvan het bestuur kan overgaan tot royement van het desbetreffende lid, conform de daarvoor geldende procedure, op de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering.

Bij twijfel
Bij twijfel of je topic wel of niet kan is het raadzaam om je topic ter beoordeling per e-mail te sturen naar de Site Admin.

We vertrouwen op jullie gezonde verstand.

Groet,
het ForumTeam
Plaats reactie